Cea mai usoara reteta de risotto cu creveti decorticati!

Chef Cristi Dobre, omul care de peste un deceniu se aventureaza prin bucatariile din toata Europa, vine cu o noua reteta.

 

Avem nevoie de:
- 12 creveti decorticati
- 2 linguri de praz taiat rondele
- 2 catei de usturoi striviti si tocati marunt pe care ii vom arunca in tigaie impreuna cu 100 grame de unt.
Sotam circa 3 minute, stingem cu 50 ml de vin alb, dupa care adaugam Risotto Arborio 300 grame, sare aproximativ ½ ligurita. Amestecam usor continuu la foc mic, adaugand cate un polonic de apa fierbinte de fiecare data cand avem nevoie, fierbem aproximativ 10-15 minute repetand procedeul cu apa fierbinte. Spre finalul acestui timp, adaugam ½ ardei Capia rosu, taiat cubulete, crevetii, 50 grame de parmezan razuit, inca 50 grame de unt pentru a se lega. Apoi verificam crevetii daca sunt gata (acestia trebuie sa ajunga la o culoare roz, iar ca textura nu trebuie sa fie gumosi).
Cateva frunzulite de tarhon proaspat va fi pus in incheierea procesului de gatire, amestecand usor. Pofta buna!
Sursa: DCNews

Avem nevoie de:

- 12 creveti decorticati
- 2 linguri de praz taiat rondele
- 2 catei de usturoi striviti si tocati marunt pe care ii vom arunca in tigaie impreuna cu 100 grame de unt.

Tort de biscuiti fara coacere. Un desert de la nunta regala britanica!

Sotam circa 3 minute, stingem cu 50 ml de vin alb, dupa care adaugam Risotto Arborio 300 grame, sare aproximativ ½ ligurita. Amestecam usor continuu la foc mic, adaugand cate un polonic de apa fierbinte de fiecare data cand avem nevoie, fierbem aproximativ 10-15 minute repetand procedeul cu apa fierbinte. Spre finalul acestui timp, adaugam ½ ardei Capia rosu, taiat cubulete, crevetii, 50 grame de parmezan razuit, inca 50 grame de unt pentru a se lega. Apoi verificam crevetii daca sunt gata (acestia trebuie sa ajunga la o culoare roz, iar ca textura nu trebuie sa fie gumosi).

Dulceata din coji de portocale - reteta de sezon!!

Cateva frunzulite de tarhon proaspat va fi pus in incheierea procesului de gatire, amestecand usor. Pofta buna!

Sursa: DCNews

viewscnt

Pentru tine

Parteneri