Cea mai usoara prajitura cu mere! Uite ce simplu se prepara!

Publicat la: 14:39, 28 Ianuarie

Reteta pe care o poate face si un copil - cea mai usoara prajitura cu mere!

 

Ingrediente:
3 mere medii, curatate si taiate in cubulete
1 lingurita scortisoara
4 linguri zahar brun
1 lingurita praf de copt
1/8 lingurita sare
230 gr zahar clasic
75 ml ulei vegetal
75 gr iaurt grecesc
1 lingurita extract de vanilie
2 oua
cca 280 gr faina alba (cernuta)
Mod de preparare prajitura cu mere:
1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si unge cu putin ulei sau unt o tava de copt.
2. Amesteca merele cu scortisoara si zaharul brun.
3. In alt bol amesteca praful de copt, sarea si faina.
4. In al treilea boil mixeaza zaharul clasic cu uleiul vegetal, iaurtul si vanilie. Trebuie sa obtii o compozitie pufoasa.
5. Adauga ouale si continuta sa mixezi.
6. Dupa ce totul capata o textura mai pufoasa, adauga ingredientele uscate (mixul cu faina). Omogenizeaza.
7. Toarna jumatate din aluat in tava, acopera cu jumatate din cantitatea de mere, apoi pune restul de aluat si restul de mere.
8. Baga tava in cuptor pentru aproximativ o ora. Ca sa verifici cand e gata aceasta prajitura cu mere, fa testul cu scobitoarea.
Inainte de servire presara zahar pudra pe prajitura.
Sursa

Ingrediente:

3 mere medii, curatate si taiate in cubulete
1 lingurita scortisoara
4 linguri zahar brun
1 lingurita praf de copt
1/8 lingurita sare
230 gr zahar clasic
75 ml ulei vegetal
75 gr iaurt grecesc
1 lingurita extract de vanilie
2 oua
cca 280 gr faina alba (cernuta)

Mod de preparare prajitura cu mere:

1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si unge cu putin ulei sau unt o tava de copt.

2. Amesteca merele cu scortisoara si zaharul brun.

3. In alt bol amesteca praful de copt, sarea si faina.

4. In al treilea boil mixeaza zaharul clasic cu uleiul vegetal, iaurtul si vanilie. Trebuie sa obtii o compozitie pufoasa.

5. Adauga ouale si continuta sa mixezi.

6. Dupa ce totul capata o textura mai pufoasa, adauga ingredientele uscate (mixul cu faina). Omogenizeaza.

7. Toarna jumatate din aluat in tava, acopera cu jumatate din cantitatea de mere, apoi pune restul de aluat si restul de mere.

8. Baga tava in cuptor pentru aproximativ o ora. Ca sa verifici cand e gata aceasta prajitura cu mere, fa testul cu scobitoarea.

Inainte de servire presara zahar pudra pe prajitura.

Sursa

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE