Cea mai simpla reteta de macaroane cu branza

Publicat la: 12:21, 25 Ianuarie

O reteta eleganta de macaroane cu branza, cremoasa si consistenta. Este perfecta o cina rapida, dar satioasa.

Ingrediente:

300 g macaroane
50 g margarina
1 ceapa mica, taiata solzisori
50 g faina
600 ml lapte
100 g branza Cheddar, rasa
1 lingurita mustar
2 rosii, feliate
piper

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade Celsius. Macaroanele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp, margarina se topeste intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga ceapa si se soteaza 3-4 minute, pana se inmoaie. Cand este aurie, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amestecă uşor, apoi se întoarce pe aragaz, la foc mic, şi se găteşte 1 minut, până se încheagă.

Cratiţa se ia de pe foc şi se adaugă laptele, puţin câte puţin, amestecând continuu. Se găteşte la foc mic până capătă o consistenţă cremoasă. În tot acest timp, sosul se amestecă pentru a evita prinderea.

Când este suficient de închegat, se ia de pe foc şi se adaugă o jumătate din cantitatea de brânză şi muştarul. Se potriveşte de piper. Pastele se scurg, se îmbracă în sos, apoi se pun într-o vas de copt. Deasupra se pun roşiile şi restul de brânză Cheddar.

Pastele se coc 15-20 de minute, până capătă o crustă aurie. Se servesc calde.

Sursa

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
Cauti un loc magic de vacanta? Uite un colt de Paradis de unde te intorci cu sufletul plin
Cauti un loc magic de vacanta? Uite un colt de Paradis de unde te intorci cu sufletul plin
X