Prajitura "Cafetina" - cea mai simpla prajitura cu crema de cafea!

Publicat la: 10:00, 08 Ianuarie

Prajitura cu crema de cafea este o reteta delicioasa de "ceva dulce", pe care merita sa o testezi impreuna cu toata familia!

 

Ingrediente
Pentru foi
150 g miere
500 g faina
2 oua
150 g zahar
1 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de zeama de lamaie
Pentru crema
3 galbenusuri
200 g zahar
3 linguri de faina
3/4 cana cafea facuta, tare
2 pachete de unt
Mod de preparare
Pentru a prepara foile, ai nevoie ca mierea sa fie usor incalzita. Pune-o intr-un bol si adauga si ouale, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framanta bine aluatul si lasa-l sa creasca o zi.
Imparte-l apoi in cinci parti egale. Intinde fiecare parte sub forma unei foi subtiri si coace-le, pe rand, intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara. Unge de fiecare data tava cu putin unt sau ulei.
Pentru crema, trebuie sa freci galbenusurile cu zaharul si sa adaugi apoi si cafeaua si faina. Pune amestecul pe foc si lasa-l pana cand se ingroasa, amestecand continuu.
Cand este suficient de groasa, stinge focul si adauga, treptat, untul. Amesteca bine crema pana cand se raceste.
Incepe sa montezi prajitura, umpland foile cu crema. La sfarsit, prajitura se taie in bucatele patrate sau dreptunghiulare.
Sursa: Copilul.ro

Ingrediente

Pentru foi


150 g miere
500 g faina
2 oua
150 g zahar
1 lingurita de bicarbonat
1 lingurita de zeama de lamaie

Pentru crema

3 galbenusuri
200 g zahar
3 linguri de faina
3/4 cana cafea facuta, tare
2 pachete de unt

Mod de preparare

Pentru a prepara foile, ai nevoie ca mierea sa fie usor incalzita. Pune-o intr-un bol si adauga si ouale, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Framanta bine aluatul si lasa-l sa creasca o zi.

Imparte-l apoi in cinci parti egale. Intinde fiecare parte sub forma unei foi subtiri si coace-le, pe rand, intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara. Unge de fiecare data tava cu putin unt sau ulei.

Pentru crema, trebuie sa freci galbenusurile cu zaharul si sa adaugi apoi si cafeaua si faina. Pune amestecul pe foc si lasa-l pana cand se ingroasa, amestecand continuu.

Cand este suficient de groasa, stinge focul si adauga, treptat, untul. Amesteca bine crema pana cand se raceste.

Incepe sa montezi prajitura, umpland foile cu crema. La sfarsit, prajitura se taie in bucatele patrate sau dreptunghiulare.

Sursa: Copilul.ro

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
Drama din viata Emiliei Ghinescu: "Pentru mine, acasa era iadul". Indragita artista de muzica populara isi povesteste copilaria
Drama din viata Emiliei Ghinescu: "Pentru mine, acasa era iadul". Indragita artista de muzica populara isi povesteste copilaria
X