Ce boala risti daca iei pastile pentru arsuri la stomac

Oamenii care iau medicamente pentru arsurile la stomac prezinta un risc crescut de a dezvolta o boala renala cronica, dupa cum arata un nou studiu.

Totusi, efectul secundar nu este foarte des intalnit si aceste pastile nu pot provoca insuficienta renala, arata ziare.com, care citeaza Huffington Post. Dar chiar si asa, cercetatorii sunt ingrijorati, pentru ca zeci de milioane de persoane iau astfel de pastile in fiecare an.

Aceste medicamente impiedica mucoasa stomacului sa produca mult acid, ajutand la prevenirea ulcerului si reducand simptomele de reflux gastric. Oamenii de stiinta nu au descoperit foarte clar cum afecteaza aceste pastile rinichii, dar studii anterioare au legat acest tip de medicamente de o afectiune numita nefrita interstitiala.

Pentru acest studiu, au fost analizate datele a 10.482 de pacienti. Cercetatorii estimeaza ca in cazul celor care iau astfel de pastile riscul de a face o boala renala in urmatorii zece ani creste cu 11,8% comparativ cu 8,5 cat este in cazul celor care nu folosesc astfel de medicamente.

Sursa: secretele.com

viewscnt

Pentru tine

Parteneri