Cancerul de san: 3 alimente de care trebuie sa te feresti

Publicat la: 14:30, 19 Martie

Pentru a preveni cancerul de san nu este suficient sa consumi acele alimente care scad riscul acestei maladii - precum legumele din familia cruciferelor.

Grepefruit
Acest fruct creste nivelul de estrogen, asociat cu un risc crescut de cancer la san. Un studiu publicat in British Juournal of Cancer a aratat ca femeile care consumau un sfert de grepfrut pe zi avea un risc cu 30% mai mare de a face cancer mamar.

Uleiuri vegetale
Uleiul de soia, de foarea-soarelui si porumb sunt bogate in grasimi polinesaturate, care favorizeaza acest tip de cancer. Poti inlocui astfel de uleiuri cu cel de masline sau de rapita.

Dulciuri
Femeile care consuma cele mai multe dulciuri sau bauturi indulcite prezinta un risc de cancer mamar cu 27% mai mare decat cele aflate la polul opus, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Cancer Causes and Control.

Sursa

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale

O sa-ti placa si

ULTIMELE ARTICOLE
Virusul periculos care a facut 100 de victime in Europa a ajuns si in Romania. Cum se manifesta gripa si ce trebuie sa faci
Virusul periculos care a facut 100 de victime in Europa a ajuns si in Romania. Cum se manifesta gripa si ce trebuie sa faci
X