Asta e cea mai ieftina prajitura din lume, fara lapte, oua si unt!

Publicat la: 14:30, 23 Ianuarie

Vei obtine o prajitura ieftina, rapida si foarte gustoasa. Este asemanatoare cu un pandispan.

 

Ingrediente
190 grame de faina
130 grame de zahar
1 lingurita de sare
3 linguri de cacao (daca vrei sa iasa ca o negresa. Renunta la cacao daca iti doresti o prajitura cu vanilie)
1 lingurita de extract de vanilie
1 lingurita de otet
5 linguri de ulei
230 ml de apa
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la temperatura medie. Pregateste tava in care vei coace prajitura – tapeteaz-o cu hartie de copt. Pune ingredientele uscate in tava – faina, zahar, sare, cacao. Amesteca-le bine si fa 3 gauri in acest mix. Pune intr-o gaura otetul, intr-alta vanilia si in a treia gaura pune uleiul. Amesteca bine aluatul cu o furculita. Pune apa la temperatura camerei si amesteca bine toata compozitia direct in tava.
Tine prajitura la cuptor, la temperatura medie, timp de 35 de minute. Testeaz-o cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt, undeva dupa 25 de minute, caci durata coacerii ar putea varia in functie de cuptorul pe care il folosesti.
Sursa

Ingrediente

190 grame de faina
130 grame de zahar
1 lingurita de sare
3 linguri de cacao (daca vrei sa iasa ca o negresa. Renunta la cacao daca iti doresti o prajitura cu vanilie)
1 lingurita de extract de vanilie
1 lingurita de otet
5 linguri de ulei
230 ml de apa

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la temperatura medie. Pregateste tava in care vei coace prajitura – tapeteaz-o cu hartie de copt. Pune ingredientele uscate in tava – faina, zahar, sare, cacao. Amesteca-le bine si fa 3 gauri in acest mix. Pune intr-o gaura otetul, intr-alta vanilia si in a treia gaura pune uleiul. Amesteca bine aluatul cu o furculita. Pune apa la temperatura camerei si amesteca bine toata compozitia direct in tava.

Tine prajitura la cuptor, la temperatura medie, timp de 35 de minute. Testeaz-o cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt, undeva dupa 25 de minute, caci durata coacerii ar putea varia in functie de cuptorul pe care il folosesti.

Sursa

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
Am aflat secretele celui mai bun pufos si catifelat piure de cartofi. Numai adevaratele gospodine le stiu. Uite ce greseli faci si de ce nu iti iese cum trebuie
Am aflat secretele celui mai bun pufos si catifelat piure de cartofi. Numai adevaratele gospodine le stiu. Uite ce greseli faci si de ce nu iti iese cum trebuie
X