Ardei umpluti cu cartofi si gris! Cea mai gustoasa reteta de post!

Publicat la: 13:57, 18 Martie

Mancarea de post nu trebuie sa fie plictisitoare, asa ca iti recomandam o noua reteta de ardei umpluti.

 

Ingrediente: 4-5 ardei grasi, 1 ceapa, 1 lingurita patrunjel tocat, 2 lingurite margarina vegetala,
2 lingurite gris, 2-3 cartofi mijlocii, 2 rosii mijlocii,
2 catei usturoi, 1 lingura pesmet, 2 lingurite concentrat pentru supa de legume (sau 300 ml supa de zarzavat), sare, dupa gust.
Mod de preparare: Ardeii se spala, li se scot cotoarele si semintele, se sareaza in interior si se fierb 10-15 minute in apa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata, apoi se zdrobesc prin presare (cu presa de mana). Ceapa, taiata marunt, usturoiul zdrobit, sarea, pesmetul, grisul si patrunjelul tocat se amesteca toate cu pasta de cartofi. Acest amestec se lasa sa stea timp de o ora, apoi se umplu cu el ardeii. intr-o cratita se pun putina supa de legume, rosiile si ardeii si totul se fierbe inabusit timp de 15 minute. Se scot ardeii din cratita, se adauga, pentru gust, putina supa de legume, se baga la loc ardeii, vasul se acopera si se lasa asa pe plita incinsa, cateva minute, fara sa mai fiarba.
Sursa

Ingrediente: 4-5 ardei grasi, 1 ceapa, 1 lingurita patrunjel tocat, 2 lingurite margarina vegetala,2 lingurite gris, 2-3 cartofi mijlocii, 2 rosii mijlocii,2 catei usturoi, 1 lingura pesmet, 2 lingurite concentrat pentru supa de legume (sau 300 ml supa de zarzavat), sare, dupa gust.

Mod de preparare: Ardeii se spala, li se scot cotoarele si semintele, se sareaza in interior si se fierb 10-15 minute in apa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata, apoi se zdrobesc prin presare (cu presa de mana). Ceapa, taiata marunt, usturoiul zdrobit, sarea, pesmetul, grisul si patrunjelul tocat se amesteca toate cu pasta de cartofi. Acest amestec se lasa sa stea timp de o ora, apoi se umplu cu el ardeii. intr-o cratita se pun putina supa de legume, rosiile si ardeii si totul se fierbe inabusit timp de 15 minute. Se scot ardeii din cratita, se adauga, pentru gust, putina supa de legume, se baga la loc ardeii, vasul se acopera si se lasa asa pe plita incinsa, cateva minute, fara sa mai fiarba.

Sursa

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
"Teroristul din Dolj", implorat de o victima sa nu traga: "L-a rugat sa nu il ucida ca are un copil mic de crescut si, fara mila, a tras". Declaratiile cutremuratoare ale martorilor
"Teroristul din Dolj", implorat de o victima sa nu traga: "L-a rugat sa nu il ucida ca are un copil mic de crescut si, fara mila, a tras". Declaratiile cutremuratoare ale martorilor
X