5 motive pentru a bea in fiecare dimineata apa calda cu turmeric

Turmericul este unul dintre cele mai utile condimente, avand puternice proprietati antiimbatranire, antiinflamatorii, antioxidante si fiind de mare ajutor in tratamentul multor afectiuni.

Prin urmare, apa cu turmeric este o bautura medicament. Pentru a o pregati, trebuie sa adaugati pudra de turmeric in apa calda si sa amestecati bine. Incepeti cu o jumatate de lingurita si cresteti treptat doza pana la o lingurita. Agitati bine de fiecare data inainte de a bea. Daca vreti, puteti adauga si sucul de la o jumatate de lamaie si putin miere. Iata de ce ar trebui sa bei in fiecare dimineata apa calda cu turmeric:

1. Amelioreaza artrita
Conform unui studiu realizat de pacienti RA efectuat in 2012, curcumina are o activitate mai puternica decat diclofenacul, care este un medicament antiinflamator nesteroidian-medicament antiinflamator (AINS), in tratamentul durerii si umflaturi la nivelul articulatiilor.

2. Inverseaza diabetul zaharat
Un studiu efectuat de Auburn University si publicat de Biochemistry and Biophysical Research Communications in 2009, a demonstrat ca suplimentele de curcuma pot fi de mare ajutor in procesul de inversare a diabetului zaharat.

3. Combate inflamatiile
Numeroase boli sunt rezultatul inflamatiilor cronice. Cu toate acestea, acest condiment are proprietati puternic antiinflamatorii si lupta impotriva inflamatiei chiar mai bine decat unele medicamente.

4. Imbunatateste digestia
Folosirea regulata a turmericului imbunatateste digestia deoarece stimuleaza eliberarea de bila.

5. Protejeaza ficatul

Acest condiment este unul dintre cele mai bune alimente pentru sanatatea ficatului. Acesta previne deteriorarea si regenereaza celulele hepatice. Mai mult decat atat, stimuleaza, de asemenea, productia de bila.

Sursa

viewscnt

Pentru tine

Parteneri